ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

για παιδιά Δημοτικού

ΜΙΚΡΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ

Τάξεις: Α' - Γ' Δημοτικού
Ημέρα: κάθε Τετάρτη
Περίοδος: 14/02/2018 έως 23/05/2018
Aνοιχτό Σχολείο: 57/61 Δημ. Αθηνών
Ώρες: 17.00-19.00
Τιμή: Δωρεάν δράση

ΦΩΤΟΚΟΜΙΚ

Τάξεις: Δ' - ΣΤ' Δημοτικού
Ημέρα: κάθε Τρίτη
Περίοδος: 13/02/2018 έως 22/05/2018
Aνοιχτό Σχολείο: 39ο/141ο Δημ. Αθηνών
Ώρες: 17.00-19.00
Τιμή: Δωρεάν δράση

Οι δράσεις του Καρπού Φωτοκόμικ & Μικροί Φωτογράφοι υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, µε αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το συντονισμό του Athens Partnership.

ΜΙΚΡΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ

Γνωρίζουμε τη φωτογραφική μηχανή και γινόμαστε μικροί φωτογράφοι! Τι θέλουμε να φωτογραφίσουμε; Και από ποια πλευρά; Παίζουμε με χρώματα και υλικά, πειραματιζόμαστε με το φως και τη σκιά!

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από δημιουργικά παιχνίδια τις βασικές αρχές φωτογράφισης, τις οπτικές γωνίες, τα διαφορετικά είδη κάδρου και τη σημασία τους ενώ εξερευνούν την τέχνη της φωτογραφίας ως μέσο έκφρασης. Πρόκειται για ένα βιωματικό ταξίδι στον κόσμο των εικόνων που οι μικροί συμμετέχοντες καλλιεργούν τη φαντασία τους, αξιοποιούν την έννοια της αφήγησης και βιώνουν το ρόλο του φωτογράφου, του σκηνοθέτη και του ηθοποιού!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

• Το Κυνήγι των Εικόνων
• Τραβάμε τα Πορτρέτα μας
• Φτιάχνουμε Φωτοκόμικ
• Μαθαίνουμε τον ήχο
• Stop Motion Animation

ΦΩΤΟΚΟΜΙΚ

Σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες και να λες ιστορίες; Μέσα από παιχνίδια με φωτογραφικές μηχανές και μικρόφωνα οι μικροί μας φίλοι θα εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές φωτογράφισης και αφήγησης, τα διαφορετικά είδη κάδρου και τις οπτικές γωνίες. Κατόπιν, θα δουν πώς φτιάχνεται ένα σενάριο για μια μικρή ιστορία την οποία θα πουν μέσα από εικόνες.
Θα σκεφτούν και θα γράψουν τους διαλόγους για τις λεζάντες που θα εμπλουτίσουν την ιστορία τους. Θα μάθουν και θα βιώσουν το ρόλο του σκηνοθέτη, του φωτογράφου και του ηθοποιού, ενώ στο τέλος θα επενδύσουν ηχητικά την φωτοϊστορία τους μαθαίνοντας τεχνικές ηχογράφησης και ψηφιακής επεξεργασίας ήχου.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

• Βασικές αρχές φωτογράφισης
• Δημιουργία σεναρίου και storyboard
• Μικρόφωνα και Ηχογράφηση
• Δημιουργία κειμένων και λεζαντων
OS_web banner_27jun2017
Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων
Μάθε για το πρόγραμμα, διάδωσέ το, πάρε μέρος!
www.athensopenschools.gr
Facebook: Ανοιχτά Σχολεία

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων που βρήκε εξαρχής μεγάλη ανταπόκριση στις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, 25 σχολικά κτίρια και οι αυλές τους παραμένουν ανοιχτά, με φύλακα, από τη λήξη της πρωινής λειτουργίας έως τις 9.30 το βράδυ, και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και φιλοξενούν δωρεάν δράσεις για όλη την γειτονιά. Έτσι, τα σχολικά κτίρια γίνονται κέντρα συνάντησης για τη γειτονιά και φιλοξενούν δράσεις ψυχαγωγικού, πολιτιστικού, τεχνολογικού, εκπαιδευτικού και αθλητικού χαρακτήρα για παιδιά και ενήλικές.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το συντονισμό του Athens Partnership.

Στόχοι του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία
• Η δημιουργία ενός οικείου, ευχάριστου, κατάλληλα διαμορφωμένου, κοινόχρηστου χώρου όπου παιδιά και ενήλικες θα έχουν την δυνατότητα να συναντιούνται, να διαβάζουν, να δουλεύουν και να αναπτύσσουν τις δικές τους δεξιότητες μαζί με άλλους ανθρώπους.
• Ο εμπλουτισμός των προσφερόμενων δράσεων δημιουργικής απασχόλησης, εναλλακτικής εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας για παιδιά, οι οποίες θα μπορούν να προσφερθούν μέσα στον ήδη οικείο χώρο του σχολείου τους.
• Η δυνατότητα για τους ενήλικές να συναντούν άλλους ανθρώπους, να διασκεδάζουν, να μαθαίνουν και να οργανώνουν δράσεις για τους ίδιους αλλά και μαζί με τα παιδιά.
• Η προσφορά ποικίλων προγραμμάτων και υπηρεσιών, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δεξιότητες της τοπικής κοινότητας.
Free WordPress Themes, Free Android Games