ΤΟ ΠΑΙΔΙ, Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υιοθεσίας αγαλμάτων του Δήμου Αθηναίων

«Από τα σχολεία, από τα πρώτα παιδικά χρόνια, πρέπει να ξεκινήσει η επαγρύπνηση, όχι μέσα από παραινέσεις και υποδείξεις, αλλά μέσω της βιωματικής μάθησης, της γνώσης, της καλλιέργειας, της αγάπης για την πόλη και την ιστορία της» τόνισε ο κ. Καμίνης παρουσιάζοντας σε συνέντευξη τύπου την πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία».

Συνεχίζεται το πρόγραμμα "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία" και τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018 μας βρίσκει ξανά βασικούς συνεργάτες στο κομμάτι των οπτικοακουστικών επιμορφώσεων. Τη σχολική χρονιά 2016-2017 το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε 20 σχολεία (14 δημοτικά σχολεία και έξι νηπιαγωγεία) και οι μαθητέςυιοθέτησαν ένα άγαλμα στη γειτονιά τους και ένα στην Αθήνα. Για τα γλυπτά, έμαθαν την ιστορία τους, τη σημασία που έχουν για τον τόπο, στοιχεία τεχνικά για το πως κατασκευάστηκαν, για την πρώτη ύλη του υλικού που κατασκευάστηκαν, καθώς και ο κόπος και το κόστος που απαιτείται για τις εργασίες αποκατάστασης, αν αυτά βανδαλιστούν.

Ο Καρπός με εισηγήτρια την Μαρία Λεωνίδα συμμετείχε ενεργά στο κομμάτι που προγράμματος που αφορά τα επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που έλαβαν μέρος, με θέμα τα γλυπτά του ιστορικού κέντρου και την οπτικοακουστική γλώσσα έκφρασης. Υλοποιήθηκαν δύο επιμορφωτικά σεμινάρια, στις 18 Ιανουαρίου και ένα στις 28 Φεβρουαρίου 2017, στο χώρο του Innovathens, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η 9η Απριλίου ορίστηκε ως «Ημέρα των Αγαλμάτων» κατά την οποία υπήρξε ολοήμερη εκδήλωση στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, ανοιχτή στο κοινό, αφιερωμένη στα γλυπτά και την κατεργασία του μαρμάρου, με προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών μικρού μήκους. Στις 30 Μαϊου, σε μεγάλη γιορτή στην Τεχνόπολη, παρουσιάστηκαν οι εργασίες που έφτιαξαν τα παιδιά για τα αγάλματα.

 
 
Free WordPress Themes, Free Android Games