ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Non Stop Motion Animation

22/3/2017 - 31/5/2017

Από την Τετάρτη 22 Μαρτίου, το ανοιχτό, 93ο Δημοτικό Σχολείο στο Νέο Κόσμο, καλωσορίζει τη δωρεάν δράση NON STOP MOTION ANIMATION. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράµµατος @athensopenschools του δήµου Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε αναλυτικά


ΤΟ ΠΑΙΔΙ, Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υιοθεσίας αγαλμάτων του Δήμου Αθηναίων

2016-2017

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υιοθεσίας αγαλμάτων και προτομών της πόλης από μαθητές σχολείων της Αθήνας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τους βανδαλισμούς και τις κλοπές μνημείων στην πρωτεύουσα.

Δείτε αναλυτικά

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασευής

2016-2017

Κάθε Σάββατο τα Παιδικά Τμήματα γεμίζουν με χαρούμενα παιδιά, φωνές και γέλια. Ο Καρπός συμμετείχε με 4 οπτικοακουστικά εργαστήρια στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα


MEDIA LAB, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

4μερο κινηματογραφικό εργαστήριο

2-5 Ιανουαρίου 2017

Είδαμε πώς πώς από μία ιδέα δημιουργείται ένα storyboard, πώς ερμηνεύουμε ένα ρόλο και πώς τελικά γίνεται ένα πραγματικό γύρισμα. Τι σημαίνει σκηνοθετική ματιά; Πώς αφηγείται κανείς χωρίς λόγια; Τι ρόλο παίζει ο ήχος ; Οι έφηβοι κινηματογραφιστές απάντησαν στα παραπάνω ερωτήματα μέσα από κινηματογραφικές δημιουργίες.

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ

Κινηματογραφικά εργαστήρια

Ιούλιος & Σεπτέμβριος 2016

Ο Καρπός πραγματοποίησε δύο διαφορετικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους, όπου οι μικροί κινηματογραφιστές δημιούργησαν ταινίες μικρού μήκους, animation και φωτοκόμικ!

Δείτε αναλυτικά


ΜΟΜ, Γυάρος

Aπό την ιστορία στη φώκια Μονάχους-Μονάχους

2016

Πραγματοποιήθηκε από τον Καρπό και τη Μαρία Λεωνίδα πρότυπο βιωματικό οπτικοηχητικό εργαστήριο με στόχο να εξασκήσει την αντίληψη και τις δεξιότητές των συμμετεχόντων στην αφήγηση με εικόνες και ήχους. Οι εκπαιδευτικοί κατέγραψαν τίτλους και ιδέες για ένα έργο και δημιούργησαν ένα φανταστικό ηχοτοπίο της Γυάρου. Φωτογράφισαν λεπτομέρειες από το φυσικό τοπίο, καθώς και στη σχέση ανθρώπου-τοπίου.

FUTURE LIBRARY

Καλοκαιρινές εκστρατείες

2012, 2013, 2014

ο Πρόγραμμα Future Library, με τη χορηγία του Ιδρ. Σταύρος Νιάρχος, ενίσχυσε και ενεργοποίησε 72 Δημόσιες Βιβλιοθήκες σε μια καμπάνια δημιουργικότητας. Στόχος του προγράμματος είναι να κάνει τις βιβλιοθήκες τόπους ανταλλαγής ιδεών και μάθησης μέσα από ευχάριστες και καινοτόμες δράσεις. Ο Καρπός συμμετείχε για τρεις χρονιές υλοποιώντας ποικίλα οπτικοακουστικά εργαστήρια.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα


WWF, ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ

Μια ιστορία για το νησί μου

2012-2013, 2013-2014

Ο Καρπός συνεργάστηκε για δύο χρονιές με το WWF Ελλάς στα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού παραμυθιού και βίντεο "Υγρότοποι: μια ιστορία για το νησί μου" που απευθύνθηκε στα σχολεία της Λέσβου και της Πάρου.

Δείτε αναλυτικά
Free WordPress Themes, Free Android Games