ANIMATED OPERA

Eργαστήρια για την όπερα και το animation

Δεκέμβριος 2017 - Ιούνιος 2019

O Kαρπός συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή με αφορμή τα εκπαιδευτικά της προγράμματα. Μια σειρά εργαστηρίων animation με αφετηρία την τέχνη της όπερας υλοποιούνται σε σχολεία του νομού Αττικής.

Δείτε αναλυτικά

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ & ΣΧΙΣΤΟ

Δράσεις σε δομές προσφύγων

2017-2018

Η ομάδα του Καρπού σε συνεργασία με το British Council στο camp του Σκαραμαγκά και το Danish Refugee Council στο camp του Σχιστού οργάνωσε και υλοποίησε δύο μεγάλα προγράμματα οπτικοακουστικής παιδείας. Καθημερινά θέματα προσφύγων, εκμάθηση γλώσσας, έκφραση συναισθημάτων κ.α. ήταν οι κεντρικοί άξονες των δράσεων, πάντα σε σχέση με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και μέσων επικοινωνίας.ΤΟ ΠΑΙΔΙ, Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υιοθεσίας αγαλμάτων του Δήμου Αθηναίων

2016-2019

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υιοθεσίας αγαλμάτων και προτομών της πόλης από μαθητές σχολείων της Αθήνας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τους βανδαλισμούς και τις κλοπές μνημείων στην πρωτεύουσα.

Δείτε αναλυτικά

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Από τη σελίδα στην Οθόνη

11/10/2017 - 26/1/2018

Μπορεί ένα βιβλίο να γίνει ταινία; Μπορεί ένας χαρακτήρας να βγει από τη σελίδα και να μπει στην οθόνη; Εμπνεόμαστε από βιβλίο επιλογής της ομάδας και δραματοποιούμε ένα απόσπασμα κινηματογραφικά. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων µε αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε αναλυτικά


ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Φωτογραφίζω και αφηγούμαι

19/6/2017 - 21/7/2017

Δράση εξοικείωσης με τη τέχνη της φωτογράφισης και της αφήγησης με σκοπό τη δημιουργία σεναρίου για μια μικρή ιστορία την οποία θα πουν μέσα από εικόνες, λεζάντες και ήχους. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων µε αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε αναλυτικά

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Non Stop Motion Animation

22/3/2017 - 31/5/2017

Το ανοιχτό 93ο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Κόσμου καλωσορίζει τη δωρεάν δράση NON STOP ANIMATION MOTION. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων µε αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε αναλυτικά


TATOΪ CLUB, KIDS OPEN

Όμιλος Ston Motion Animation και ψηφιακής αφήγησης

21/11/2017 - 27/2/2018, Κλειστή & Δωρεάν δράση μόνο για τα μέλη

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με την τεχνική του Stop Motion χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά για να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή ταινία animation. Με βασικό πρωταγωνιστή την φαντασία τους, φτιάχνουν το σενάριο, κατασκευάζουν τα σκηνικά και μετατρέπουν τον κόσμο σε έναν κόσμο μαγικό!

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής

2016-2017

Κάθε Σάββατο τα Παιδικά Τμήματα γεμίζουν με χαρούμενα παιδιά, φωνές και γέλια. Ο Καρπός συμμετείχε με 4 οπτικοακουστικά εργαστήρια στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα


MEDIA LAB, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

4μερο κινηματογραφικό εργαστήριο

2-5 Ιανουαρίου 2017

Είδαμε πώς πώς από μία ιδέα δημιουργείται ένα storyboard, πώς ερμηνεύουμε ένα ρόλο και πώς τελικά γίνεται ένα πραγματικό γύρισμα. Τι σημαίνει σκηνοθετική ματιά; Πώς αφηγείται κανείς χωρίς λόγια; Τι ρόλο παίζει ο ήχος ; Οι έφηβοι κινηματογραφιστές απάντησαν στα παραπάνω ερωτήματα μέσα από κινηματογραφικές δημιουργίες.

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ

Κινηματογραφικά εργαστήρια

Ιούλιος & Σεπτέμβριος 2016, Ιούλιος 2017

Ο Καρπός πραγματοποίησε τρία διαφορετικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους, όπου οι μικροί κινηματογραφιστές δημιούργησαν ταινίες μικρού μήκους, animation, φωτοκόμικ ενώ πειραματίστηκαν και με τις νέες τεχνολογίες!

Δείτε αναλυτικά


ΜΟΜ, Γυάρος

Aπό την ιστορία στη φώκια Μονάχους-Μονάχους

2016

Πραγματοποιήθηκε από τον Καρπό και τη Μαρία Λεωνίδα πρότυπο βιωματικό οπτικοηχητικό εργαστήριο με στόχο να εξασκήσει την αντίληψη και τις δεξιότητές των συμμετεχόντων στην αφήγηση με εικόνες και ήχους. Οι εκπαιδευτικοί κατέγραψαν τίτλους και ιδέες για ένα έργο και δημιούργησαν ένα φανταστικό ηχοτοπίο της Γυάρου. Φωτογράφισαν λεπτομέρειες από το φυσικό τοπίο, καθώς και στη σχέση ανθρώπου-τοπίου.

FUTURE LIBRARY

Καλοκαιρινές εκστρατείες

2012, 2013, 2014

ο Πρόγραμμα Future Library, με τη χορηγία του Ιδρ. Σταύρος Νιάρχος, ενίσχυσε και ενεργοποίησε 72 Δημόσιες Βιβλιοθήκες σε μια καμπάνια δημιουργικότητας. Στόχος του προγράμματος είναι να κάνει τις βιβλιοθήκες τόπους ανταλλαγής ιδεών και μάθησης μέσα από ευχάριστες και καινοτόμες δράσεις. Ο Καρπός συμμετείχε για τρεις χρονιές υλοποιώντας ποικίλα οπτικοακουστικά εργαστήρια.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα


WWF, ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ

Μια ιστορία για το νησί μου

2012-2013, 2013-2014

Ο Καρπός συνεργάστηκε για δύο χρονιές με το WWF Ελλάς στα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού παραμυθιού και βίντεο "Υγρότοποι: μια ιστορία για το νησί μου" που απευθύνθηκε στα σχολεία της Λέσβου και της Πάρου.

Δείτε αναλυτικά
Free WordPress Themes, Free Android Games